keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Henkisestä voimavarasta

Rakkauteen liittyy erityinen voimavara, onnellisuus, luovuus, innostuminen, rohkeus, yrittämisen halu. Jokaisella on alitajuinen pyrkimys Luojayhteyteen, elämän lähteeseen ja ykseyteen. Maallinen mieli pyrkii torjumaan tätä yhteyttä maallisuutta häiritsevänä. Jos ei ole rakkautta toiminnan taustalla, niin henkinen voimavara pyrkii hiipumaan. Jokaiselle olisi suuri etu olla sopusoinnussa sisäisen Itsensä kanssa.

Jokaisella on yksilöllinen määrä henkistä voimavaraa. Henkinen voimavara on aivan keskeinen voimavara elämän jaksamisessa. Kun ihminen on menettänyt olennaisesti hetkellisesti henkistä voimavaraansa, niin kokee olevansa vetämätön, uupunut, monet tavallisesti kiinnostavat asiat menettävät kiinnostavuuden. Jokainen voi kokea tämän hetkellisesti sairauden, psyykkisen tai fyysisen uupumisen yhteydessä. On tärkeätä kiinnittää huomiota, missä yhteydessä henkisiä voimavaroja menetetään ja mistä niitä saa lisää.

Henkiseen voimavaraan vaikuttaa kohottavasti hyvä terveys ja hyvinvointi. Yleisesti kaikki mikä lisää elinvoimaa, praanaa sekä kohottaa värähtelyä, kuten ilo, onnellisuus, innostava musiikki, taideteos, meditaatio, henkinen innoittava tapahtuma, luonnon kauneuteen eläytyminen jne. Toisaalta todellinen tai kuviteltu pelko-, kauhumielikuva voi kuluttaa hetkessä henkiset voimavarat. Tällöin ihminen voi huomata olevansa pelon hiessä ja täysin uupunut.

Henkinen voimavara liittyy keskeisesti omiin ajatuksiin ja mielikuviin eli kehon, mielen ja korkeamman minä sekä näin Luojayhteyden pitäisi olla kultaisessa tasapainossa keskenään. Jos ajattelee kielteisesti, niin se pimentää mieltä ja aivojen kautta stressaa kehoa. Jos keho on epäkunnossa, niin koko ihminen on epätasapainossa. Mielen pimeys heijastuu hyvinvointiin lukuisilla tavoilla, jopa immuniteetti alkaa ajan mittaan heiketä.

Jokaisella on yksilöllinen määrä praanaa ja näin elinvoimaisuutta. Tämä selittää omalla tavallaan toisen hyvän terveyden huolimatta mahdollisista huonoista elintavoista ja päinvastoin toisen kehollisen heikkouden, sairastavuuden ja voimattomuuden. Praana ja ajatusenergia ovat lähellä toisiaan. Omilla ajatuksilla voi edesauttaa tai vaikeuttaa praanan virtauksia. Kasvikunnassa on ylenmääräisesti praanaa. Jokainen huomaa tämän virkistymisenä luonnossa. Joissakin kasveissa ajatellaan olevan erityisen paljon praanaa, kuten ginsengissä.

Ihminen voi itse olla myös energianluovuttaja. Sairas lapsi haluaa vaistomaisesti äidin syliin. Toisen seurassa voi tulla hetkessä selittämättömästi voimattomaksi, toisen seurassa voi vastaavasti virkistyy. Raamatusta löytyy yksityiskohta, kuinka veritautinen nainen kosketti Jeesusta ja parani. Jeesus huomasi heti tapahtuman. Tsaarin hovissa Rasputin pystyi lopettamaan lapsen hemofiliaan liittyvän verenvuodon ajatusvoimalla, myös kaukovaikutuksena. Raamatussa Jeesus teki myös kaukoparannusta.

Jokainen ihminen etsii onnellisuutta ja rakkaudellisuutta ja näin tapahtumaan liittyvää värähtelytasonsa kohoamista. Mitä lähempänä on Luojayhteyttä, niin sitä lähempänä on Tämän läsnäolon tuomaa rakkaudellista vaikutusta, onnellisuutta, aktivoitumista, luovuutta, innostumista, tietoisuuden nousua.

Luoja on aina lähellä ihmistä

Hetki hetkeltä ihminen etääntyy tai lähestyy Luojaansa. Ihmisyydessä on keskeistä vapaa tahto ja näin maallisessa elämässä kaikki tapahtuu i...