tiistai 6. huhtikuuta 2021

Mestarien luojakokemuksesta

 

Kirjassa "Mestari Eckhart - Sielun syvyys" (Basam Books, 2011) kuvataan Eckhartia, joka oli 800 vuotta sitten kirkollinen vaikuttaja, mystikko. Hänen saarnojaan on siteerattu vuosisatoja korkean hengellisyyden, läheisen Luojayhteyden vuoksi. Eräänä esimerkkinä kirjassa käsitellään Jumalan kohtaamista sivulla 159 seuraavasti: "kuvittelevat kohtaavansa Jumalan niin, että hän on tuossa ja he ovat tässä. Näin ei asia ole. Jumala ja minä, me olemme yksi. Tietoisuuden avautuessa otan Jumalan sisääni ja rakkaudessa menen Jumalan sisään." "Jumala ja minä, me olemme tässä vaikutuksessa yksi: hän vaikuttaa ja minä tulen." Samalla Eckhart viittaa Paavalin sanoihin: "Tunnemme silloin toisemme, minä hänet ja hän minut, ei enempää eikä vähempää vaan toistemme kaltaisina".

Neale Walsch kanavoi kirjassaan "Yhteys Jumalaan" (WSOY, 2002) sivulla 8 seuraavasti: "Rehellisyys on magneetti. Se vetää puoleensa elämää, ja elämä on vain toinen sana Jumalalle. Se joka etsii rehellisesti, saa vastauksen rehellisesti. Elämä ei valehtele itselleen."  "Korkein auktoriteetti on teissä itsessänne. Tämä johtuu siitä, että meillä jokaisella on suora yhteys jumaluuteen. Ja että ihmisellä on suurempi tietoisuus, osa sinua, joka on sinua suurempi, joka voi eriytyä pienestä itsestäsi ja puhua sinulle."

Henkisissä kirjoissa painotetaan toistuvasti, että ihmisen pitäisi huomioida sisäinen viisautensa, ihmiseen kätkeytyvä korkea tietoisuus ja luovuus eli mitä korkeampi viisaus viestittää ihmiselle. Luojan läsnäoloon liittyy totuus, onnellisuus ja rakkaus. Rakkauden kokemuksessa ihminen voi kokea koska tahansa ja missä iässä tahansa Luojayhteyden ja samalla Jeesuksen sanat, että minä ja Isä olemme yhtä.

Luoja on aina lähellä ihmistä

Hetki hetkeltä ihminen etääntyy tai lähestyy Luojaansa. Ihmisyydessä on keskeistä vapaa tahto ja näin maallisessa elämässä kaikki tapahtuu i...