keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Unet pyrkivät eheyttämään ihmistä

Uni pyrkii kertomaan unennäkijälle aina jonkin viestin. Unet antavat alitajunnalle mahdollisuuden käsitellä päivätajunnan käsittelemättömiä vaikutelmia. Nukahtaessa ihmisen minätajunta eroaa henkissielullisena olentona höyhenenkevyesti kehosta astraali- eli unimaailmaan ja keho jatkaa olemassaoloa vuoteessa. Henkisessä kehitystapahtumassa tämä tulee tietoiseksi tapahtumaksi.

Unessa minätajunta on henkisessä rinnakkaistodellisuudessa ns. astraali- eli unimaailmassa. Ihminen luo astraalimaailmansa omilla ajatuksillaan ja tunteillaan. Jokainen huomaa tämän unen aikana siten, että omat tunteet ja ajatukset vaikuttavat unen sisältöön.

Jos on stressitilanne, niin mieli voi olla sekasortoinen, mutta herätessä voi nähdä selkeän symbolisen unen, mistä on kysymys ja mitä pitäisi tehdä. Joskus unessa viestitetään, että pitäisi toimia heti eikä joskus myöhemmin.

Unen ymmärtämisessä tunnelma on tärkeä. Unen viesti on symbolinen. Toisinaan uni voi olla hyvin koskettava ja se muistetaan selkeästi vuosikymmeniä. Tapahtumien suunnat ovat unen "valkokankaalla" tärkeä informaatiolähde. Jokaisella alueella on oma tarkasti rajattu luonteensa. Ihminen samaistuu "valkokankaan" keskikohtaan. Katsojasta oikealla on tulevaisuus ja vasemmalla menneisyys.

Pekka Suomisen kirja "Unikuva, kielikuva, mielikuva" (Topword, 2003) on luotu kysymällä tuhansien asiakkaiden unikokemus näiden tullessa ammattiauttajien vastaanotolle. Myöhemmin on selvitetty, mitä elämässä tapahtui. Arkkityyppisten unien osuvuus on voinut olla lähes sata prosenttista. Arkkityyppinen tarkoittaa kaikkia ihmisiä koskevaa. Arkkityyppisissä unissa värit, kasvit, eläimet ovat keskeistä informaatiolähdettä. Unet ovat suuressa määrin yksilöllisiä, sama uni toiselle voi tarkoittaa aivan toista asiaa kuin toiselle. Unet ovat symbolisia ja aika on suhteellista. Esimerkiksi kuusi kuvaa miestä ja koivu naista. Kun puu kaatuu, niin ei tiedä kuka kuolee ja koska. Asia on selkeämpi, jos esimerkiksi näkee vanhan kuusen kaatuvan ja suvussa on vain yksi vanha mies

Luoja on aina lähellä ihmistä

Hetki hetkeltä ihminen etääntyy tai lähestyy Luojaansa. Ihmisyydessä on keskeistä vapaa tahto ja näin maallisessa elämässä kaikki tapahtuu i...