keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Uskonnollinen meditaatio ja rukous ovat yksi sama

Mielen hallinnan, keskittymisharjoituksien ja meditaation ei tarvitse olla uskonnollista. Näillä harjoituksilla on todettu yksistään myönteisiä vaikutuksia mielen- ja kehonhallintaan sekä hyvinvointiin, mikä on todennettu lukuisilla väitöskirjoilla. Meditaatio on periaatteessa jokaiselle tärkeä eheytymiskeino, mutta poikkeuksena on mielenterveysongelmat. Tällöin voi olla hyvä erottelukyky mutta huono kestokyky. Tällöin on viisaampaa keskittyä vain maallisiin asioihin.

Meditaatiossa mieleen tulee vanhoja harmituksia, kaltoinkohteluja sekä kielteisiä asioita. Niiden hallitseminen kuluttaa kaiken aikaa henkisiä voimavaroja, vaikka niistä ei olisi päivätietoisuudessa tietoinen. Jokaisen olisikin keskeistä päästä niistä eroon.

Joskus ihmistä pitää vahvistaa pitkäaikaisesti psykoterapialla, jotta pystyisi käsittelemään ikäviä asioita. Harmituksissa riittää yleensä, kun ne käsittelee "kirkkaassa päivänvalossa", esimerkiksi puhumalla itsekseen tai kirjoittamalla, pelkkä ajatteleminen ei riitä.

Uskonnollisessa meditaatiossa olisi keskeistä kohdentaa aluksi mielikuva Luojaan, Kristukseen. Tämä on kuin "sähköpostiosoite". Tässä yhteydessä voi käyttää myös uskonnollista musiikkia ja mantroja. Eräänä esimerkkinä kristillisessä perinteessä on käytetty toistuvana mantrana "Kyrie eleison eli Kristus armahda". Yleisesti on käytetty myös sanaparia MAA - OM (Om lausutaan oom), tämä sanapari sanotaan esimerkiksi kolmasti vuoronperään uloshengityksen yhteydessä. MAA tarkoittaa täyttymistä jumalallisella rakkaudella ja OM jumalallisella tietoisuudella.

Luojan läsnäoloon, rakkauteen, elämänenergiaan liittyvä valo on näkymätöntä, mutta tähän sisältyy erilaisia valoja kuten sateenkaaressa. Mitä lähemmäksi pystyy virittäytymään Luojan rakkaudelliseen läsnäoloon niin sitä parempi. Eräänä apukeinona voi käyttää ikivanhaa meditaatiomuotoa, jossa kuvitellaan ja visualisoidaan hengityksen tahdissa, kuinka Luojan kultavalkoinen valo tulee sisäänhengityksessä päälaesta kehoon sen täyttäen ja poistuu uloshengityksessä jalkojen kautta maahan. Luojaltaan voi pyytää lisäksi, että saa olla kultavalkoisen valon ympäröimänä koko päivän. Samalla voi toivoa ihmisille Luojan rakkautta, johdatusta ja siunausta. Ajatus on äärettömän nopea, pienen pienikin hetki on arvokas hetkeksi keskittymällä. Aina kun ajattelee Luojaansa, niin oma tietoisuus nousee aivan kuin joka kerta puhdistaisi tummuneita silmälaseja. Mutta on olennaista eläytyä hetkeksi, ettei tapahtuma olisi vain ulkokohtainen ajatus.

Koko elämän voi muuttaa Luojaläheiseksi meditaatioksi olemalla läsnä oleva ja pitämällä Kristus mielessään. Syvemmässä merkityksessä koko elämä on Luojan läsnäoloa.

Rukouksen ja meditaation avulla kohoaa siihen, mikä liittää ihmisen henkeen, alkaa elvyttää itsessään olevaa ikuista, mitä eivät syntymä ja kuolema rajoita. Tässä korkeammassa maailmassa ihminen kohtaa ensimmäiseksi todellisuuden, joka vastaa ihmisen omaa henkistä kuvaa. Hänen alempi luontonsa on hänen edessään peilikuvana, mutta keskellä tätä peilikuvaa ilmenee hänen korkeampi minänsä todellisuutena. Vasta tämä on yhteydessä korkeampaan henkiseen todellisuuteen.

Pyrittäessä Luojayhteyteen ei saisi olla odotuksia, ennakkoehtoja. Maallinen mieli ajatuksineen pitäisi siirtää hetkeksi syrjään. Ajatuksia tulee ja menee, mutta jos alkaa ajatella jotakin, niin muuttaa tapahtuman aina maalliseen tietoisuustilaan. Ei voi kokea, jos ajattelee. Ennen meditaatiota olisi hyvä rentouttaa lihakset ja rauhoittua, esimerkiksi kuuntelemalla uskonnollista musiikkia, katsomalla ikonia tai uskonnollista taulua, rukouksella, mantralla jne. Jeesus kehotti lähestymään Luojaa lapsen kaltaisesti eli avoimesti, vilpittömästi ja rakkaudellisesti ilman odotuksia tai ennakkoehtoja.

Itse meditaatiossa pitäisi olla vain tarkkaavainen, mitä tapahtuu, mutta ei saisi kuvitella mitään. Luoja viestittää aina omalla tavallaan. Ihanne olisi muuttaa koko elämä meditaatioksi, elää ja toimia yhdessä Luojansa kanssa. Walsch painottaa kanavoimissaan kirjoissa, että vilpittömään kysymykseen saa vastauksen. Vastaus voi tulla viiveellä ja odottamattomalla tavalla. Luojalle on kaikki viestintäkanavat mahdollisia.

Neale Walsch kirjoittaa kirjansa "Ystävyys Jumalan Kanssa" sivulla 26, kuinka Tämä läsnäolo ilmeni äkillisenä kihelmöintinä, onnen väristyksenä ja joskus ilon kyyneleinä. Tapahtumaan voi liittyä henkilökohtainen ilmestys tai tunne, että on täysin tietoinen jostakin.

Meditaation ja henkisen tapahtuman jälkeen olisi keskeistä rauhoittua hetki eikä saisi alkaa välittömästi pohtia ja keskustella maallisista asioista.

Luojan rakkaudellinen läsnäolo on kaiken aikaa lähempänä kuin oma hengitys, mutta jos keskittyy vain maalliseen, niin läheinen Luojayhteys jää huomaamatta.

Luoja on aina lähellä ihmistä

Hetki hetkeltä ihminen etääntyy tai lähestyy Luojaansa. Ihmisyydessä on keskeistä vapaa tahto ja näin maallisessa elämässä kaikki tapahtuu i...