torstai 8. huhtikuuta 2021

Jeesus on ihmiskunnan pelastaja tien näyttäjänä

Jeesus on ihmiskunnan pelastaja tien näyttäjänä takaisin Luojayhteyteen, mutta Jeesus ei ollut "syntipukki" eli ihmiskunnan syntien sijaissovittaja. Tämä lunastuskäsitys on ristiriidassa Vuorisaarnan ohjeistuksen kanssa, missä Jeesus korostaa omaa pyrkimystä elämäntavassa sekä henkilökohtaista vastuuta tekemisistä. Vuorisaarnassa Jeesus välitti Jumalan antaman mahdollisuuden jokaiselle palata tietoiseen Luojayhteyteen.

Jeesuksen sanoi ristinkuoleman yhteydessä, että hän toivoi Luojalta anteeksiantoa pahantekijöilleen, koska nämä eivät tiedä mitä tekevät. Tämä osoittaa, ettei Jeesus pitänyt itseään ihmiskunnan syntien sijaissovittajana. Nyt on olemassa runsaasti tietoa alkuseurakunnan ajalta. Tällöin oli vieras näkökulma, että Jeesus olisi ollut ihmiskunnan syntien sovittaja. Syntien sovitusopissa on aivan erityinen ansa. Jos toinen sovittaa synnit ja tekee ihmisen näin Luojalle otolliseksi, niin ei ole mittayksikköä, kuinka paljon voi tehdä syntiä. Jos lukee Matteuksen evankeliumista Vuorisaarnan, niin jokainen ymmärtää Jeesuksen sanoman henkilökohtaisesta vastuusta.

Jeesus kertoi, että taivasten valtakunta on sisäisesti teissä eli ihminen on kaiken aikaa taivaassa, Luojan rakkaudellisessa läsnäolossa tietämättä tätä. Vuorisaarnassa Jeesus kuvasi ihmisyyden tien takaisin tietoiseen luojayhteyteen. Jeesus kehotti pyrkimään Luoja-, taivaskokemukseen ensimmäiseksi.

Jeesuksen sanoin ihmiseen kätkeytyy jumalallinen läsnäolo eli korkein mahdollinen onnellisuus, rakkauden tila, ilo, autuus, valo, tietoisuus ja elämän ykseys. Tietoista yhteyttä sanotaan taivaskokemukseksi tai Luoja-, Kristuskokemukseksi. Kysymys ei ole varsinaisesti etsimis- tai pyrkimystapahtumasta vaan kokemisesta. Ihminen pyrkii jonnekin, missä jo on. Jeesuksen kuvaama elämäntapa puhdistaa mielen ja tietoinen Luojayhteys tulee todelliseksi, eli kuvaannollisesti sokea tulee näkeväksi.

Inhimillisessä elämässä mikään ei pysy paikoillaan, kaikki kehittyy tai taantuu. Ihmisyydessä on keskeistä ymmärtäminen ja tiedostaminen. Ihmisyyteen liittyykin sisäinen palo korkeampaan ymmärrykseen ja kehitykseen. Jokaisella on sisäinen tarve ylöspäin.

Luoja on aina lähellä ihmistä

Hetki hetkeltä ihminen etääntyy tai lähestyy Luojaansa. Ihmisyydessä on keskeistä vapaa tahto ja näin maallisessa elämässä kaikki tapahtuu i...