sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Jokaisen on mahdollista kokeaa tietoinen yksiselitteinen luojayhteys

Kun ihminen kiinnittää huomiota yhteen henkisesti kohottavaan periaatteeseen, niin muutkin positiiviset ominaisuudet tulevat mukaan. Henkisesti olisi suuri etu rukoilla ja meditoida usein, toistaa mantraa, esim. Kyrie eleison, pitää usein mielessään Luojansa tai rakkaan mestarinsa mielikuvaa, kuten Jeesusta tai Mariaa ja saada näin rakkauden kohottava voima. Kun keskitytään, niin mielen ajatusvirta vaimenee hetkeksi ja mieli aukeaa korkeampaan tietoisuuteen. Ihmisellä on vain tämä nykyhetki ja Luojankin voi kokea vain tässä hetkessä eikä vanhoissa ajatuksissa tai opinkappaleissa.

Rukouksessa ja uskonnollisessa meditaatiossa virittäydytään hetkeksi Luojayhteyteen. Luojan voi tiedostaa vain rakkauden kokemuksessa. Jeesus kehotti lähestymään Luojaa lapsen kaltaisesti eli avoimesti ilman odotuksia. Hetkenkin, 1-2 sekunnin Luojakokemus muistetaan yksityiskohtaisesti koko elämä, ihminen saa samalla ymmärryksen omasta henkisestä olemuksesta Luojayhteydessä poistaen lisäksi mahdollisen kuolemanpelon.

Luoja on aina lähellä ihmistä

Hetki hetkeltä ihminen etääntyy tai lähestyy Luojaansa. Ihmisyydessä on keskeistä vapaa tahto ja näin maallisessa elämässä kaikki tapahtuu i...