torstai 8. huhtikuuta 2021

Uskonto-opillinen näkökulma

Kaikki tieto henkimaailmoista tulee ihmisen kautta. Esimerkiksi Rudolf Steiner omaisi synnynnäisen selvänäkökyvyn ja tällä perusteella kehitti hengentieteen. Hän pystyi omakohtaisella havainnolla kehittämään harjoitusohjelman, kuinka jokaisesta tulee henkisesti ja turvallisesti näkevä. Tämä ohjelma on kuitenkin poikkeuksellisen vaativa.

Henkiset mestarit, kuten Jeesus ovat tahtonsa avulla olleet joka maallisessa tai taivastietoisuudessa. Näin Jeesus on viitoittanut jokaiselle henkisen tien takaisin tietoiseen Luojayhteyteen. Jeesus painotti hengellisyyttä eli omakohtaisia henkisiä kokemuksia, jopa pyrkimystä ensimmäiseksi tietoiseen Luoja-, taivaskokemukseen. Esimerkiksi "Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut." (Joh.14:26)

Luukkaan evankeliumin alussa kirjoittaja kertoo, että kirjoittaa mitä on kuullut muiden sanovan. Luterilaisen kansankirkon tulkintaversio Jeesuksen keskeisistä opetuksista on etääntynyt alkuperäisestä, esimerkiksi Kristuksen, Luojan, kokeminen on muuttunut kirkon vanhurskauttamisopin vastaiseksi.

Luoja on aina lähellä ihmistä

Hetki hetkeltä ihminen etääntyy tai lähestyy Luojaansa. Ihmisyydessä on keskeistä vapaa tahto ja näin maallisessa elämässä kaikki tapahtuu i...