torstai 8. huhtikuuta 2021

Rakkaudellisuus ja onnellisuus avaavat mielen luojayhteydelle

Ihminen on kaiken aikaa Luojan rakkaudellisessa läsnäolossa, tähän pitäisi virittäytyä. Tietyt asiat edesauttavat kokemista, kun on onnellinen niin on samalla avoin. Jos on onneton, niin samalla sulkee mielensä. Jeesus kehotti rakastamaan Luojaa yli kaiken eli pitämään Luoja usein mielessään.

Sielullisuus tekee sillan mielestä Luojayhteyteen. Kun virittäytyy onnellisuuden ja rakkauden värähtelyihin tekemällä jotakin sydämen halusta, kuten laulamalla, auttamalla toista, rukouksessa, meditaatiossa, niin saa kosketuksen Luojan läsnäoloon. Tämä tapahtuma on ehkä helpoiten koettavissa musiikissa. Musiikin kuulee korvillaan, mutta henkisesti kohottavaan musiikkiin voi eläytyä ja suoranaisesti sulautua sekä kohota korkeisiin tietoisuustiloihin.

Ihminen voi virittäytyä korkeisiin tietoisuustilaan keskittymällä tapahtumaan, missä on kosketus jumalallisesta innoituksesta, kuten koskettavaan uskonnolliseen tauluun, symboliin jne. Ranskalainen musiikin professori Igor Reznikoff pyrkii opetusmenetelmässään siihen, että ihminen oman äänensä avulla saavuttaa uudenlaisen yhteyden kehonsa ja tietoisuuteensa. Ääni voi vaikuttaa parhaimmillaan kuuntelijan herkimpään sisimpään puhdistavasti ja vapauttavasti sekä terapeuttisesti.

Reznikoffin mukaan ikoni johdattaa sisäänpäin, hiljaisuuden ja rukouksen tilaan, Jumalan yhteyteen. Pyhä laulu voi johdattaa ihmisen äänen kautta yhteyteen näkymättömän kanssa. Se on suorassa yhteydessä Hengen, Jumalan kanssa. Se ei kohdistu ihmiseen vaan hengen maailmaan.”

http://www.harmoninenlaulu.org/kirjasto/iegor.htm

Luoja on aina lähellä ihmistä

Hetki hetkeltä ihminen etääntyy tai lähestyy Luojaansa. Ihmisyydessä on keskeistä vapaa tahto ja näin maallisessa elämässä kaikki tapahtuu i...